Direktlänk till inlägg 8 augusti 2013
I veckan lagade jag och pappa en jättegod middag tillsammans. Det var en raw sås med stor inspiration från Annie och till såsen grönsaker, matvete och stekt kyckling:
Raw basilikasås med cashewnötter, ingefära och citron (ca 6 personer)
1 1/2 dl cashewnötter
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
ca 1x3 cm färsk ingefärabit
1 näve bladspenat
2 msk citronsaft
1 dl vatten
1. Bara att mixa allt i en matberedare till en krämig sås. Smaka av och sedan är det klart!
Att göra raw såser är jättegott och nyttigt. Bara att mixa valfria nötter med grönsaker och kryddor. Det går att variera på en massa sätt. Se tidigare raw såser jag gjort här: Mandelärtpesto och Cashewsås med soltorkade tomater och basilika Har ni några bra tips på liknande raw såser som jag bara måste pröva? Kommentera tack!
Med stekt kyckling, matvete, kokt broccoli och tomatsallad
Passar även bra dagen efter till lunch:
Med en fiskbit och rödbets- och morotsbitar som bakats i ugnen, kokt matvete och bladspenat
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|