Direktlänk till inlägg 14 april 2013
Dagens frukost:
x Ugnsbakad äpple/morot/kanel/ingefära/citron gröt toppat med vaniljkesokvarg och gojibär
Kommer ni ihåg den gröt jag gjorde för ett tag sedan som blev den godaste gröten jag någonsin ätit? Här är den igen men i ugnsbakad version. Supergott, dessa smaker går verkligen underbart ihop! Smarta jag glömde dock att ha i citronsaft idag, men det fungerade alldeles utmärkt att bara pressa det över den färdiga gröten (och efter bilderna till bloggen var tagna).
Ugnsbakad äpple/morot/kanel/ingefära/citron gröt (1 person)
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 dl grovrivet äpple (ca 1/2 äpple)
3/4 dl finrivna morötter
2 tsk kanel
1/2 tsk torkad ingefära
1 ägg
1/2 mosad banan
2 msk mjölk eller kvarg (jag tog hälften av båda)
citronsaft
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser utom citronsaft. Smaka av med kryddorna.
4. Lägg gröten i en ugnsäker form/skål. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min.
5. Ta ut och häll citronsaft efter smak över hela. Toppa sedan med vad du vill!
Se tidigare ugnsbakade/microbakade gröter här:
Ugnsbakad pepparkaksgröt, Ugnsbakad ballerinagröt, Ugnsbakad kakao/jordnötsgröt, Ugnsbakad päron/vaniljgröt, Ugnsbakad blåbär/apelsin/kryddgröt, Microbakad gröt med rivet äpple och kanel, Microbakad apelsin/kakao/kaffegröt, Ugnsbakad kryddig gröt med mango/kokoskräm, Ugnsbakad hallon/kardemummagröt
Trevlig söndag på er :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|