Direktlänk till inlägg 19 mars 2013
Jag bakade som jag redan har visat flera varianter mellanmålsmuffins häromveckan. Goda, nyttiga och perfekta att ha med i väskan och äta när man behöver fylla på med energi.
Mellanmålsmuffins med päron, hasselnötter och vanilj (8 st)
1 dl havregryn eller fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 dl finriven morot
1 grovrivet päron (ca 2 dl)
1 1/2 mosad banan
1 dl grovhackade hasselnötter (helst rostade, men naturella går det med)
2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 1/2 dl äggvita på dunk (eller 4-5 äggvitor)
1. Blanda ihop allt till en smet.
2. Fördela i ca 8 st muffinsformar.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
4. Låt svalna, lägg i påsar och frys ner. Perfekta mellanmål som sagt att ha med on the go.
Se tidigare varianter av dessa mellanmålsmuffins här: Äpple/kanel, Hallon/vanilj, Kola/kanel/äpple/morot, Hallon/kardemumma/kokos och Kakao/kaffe/blåbär!
Och använd helst silikonformar så att inte muffinsarna fastnar i pappersmuffinsformarna. Finns att köpas på t.ex Clas Ohlsson, dyrare än pappersformar, men dessa kan man ju använda om och om och om igen så i längden tjänar man på det!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|