Direktlänk till inlägg 17 mars 2013
Ni får leva med lite sämre bilder i detta inlägg, smarta jag fotade först med mobilen för att lägga upp på instagram och sedan glömde jag att fota med kameran. Aja!!
Igår kväll hade jag iallafall över en kompis här och jag lagade en kycklingrätt som jag döper till kyckling med sås x-tra allt eftersom såsen innehöll en massa saker. Och just på grund av att den innehöll mycket saker blev den himla smakrik och god. Både jag och min kompis tyckte starkt om den. Receptet är taget från Fanny, jag har bara ändrat mängden av vissa av ingredienserna.
Kyckling med sås x-tra allt (3 personer)
2 kycklingfiléer (ca 350-400 g)
2/3 hackad röd lök
3 pressade vitlöksklyftor
Såsen:
1/3 hackad röd lök
4-6 msk vatten
2 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk jordnötssmör
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
saften ur 1/2-1 apelsin
1/2-1 dl hackad färsk basilika
1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna. I slutet fräs även med 2/3 hackad rödlök och 3 pressade vitlöksklyftor.
2. Mixa samman 1/3 röd lök, vatten, riven ingefära, 1 vitlöksklyfta, jordnötssmör, honung, sambal oelek och apelsinsaft med en stavmixer till en sås. Mixa i slutet med basilikan. Smaka av. Här kan det ju vara väldigt individuellt vilka smaker man föredrar och vill ha mer av.
3. Häll ner såsen med kycklingen. Låt allt puttra ihop sig. Späd ev. med mer vatten om du vill ha såsen rinnigare.
4. Servera med vad du vill. Vi hade quinoa och morot/squashsallad till!!
Och så fick jag komma med på en bild också för en gångs skull :P
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|