Direktlänk till inlägg 3 mars 2013
Jag älskar sötpotatis och om ni inte förstod det var den microbakade sötpotatisen jag gjorde häromdagen gudomligt god. Det kommer jag göra många gånger igen, den är underbar som den är men den går ju även att smaksätta på en massa sätt. Idag hade pappa gjort köttfärssås till lunch, och till det gjorde jag en bakad sötpotatis som jag smaksatte med tomatpure, basilika och vitlök. Supergott!
Microbakad sötpotatis med tomatpure, basilika och vitlök (1 person): Skrubba 1 sötpotatis. Lägg i en microsäker form. Stick en massa hål i den runt hela med en gaffel. Sätt in i micron på högsta effekt i 8-10 min. Ta ut och skär två "jack" i den. Ta en sked och gröp ur lite av sötpotatisen (=stoppa direkt i munnen). Sedan sprutar du tomatpure i "hålet" och kryddar med basilika o salt och strör 1/2 hackad vitlöksklyfta över. Servera med vad du vill!
Förresten visst borde man kunna äta sötpotatisskalet om man skrubbat det innan? Man äter ju potatisskal!! Jag åt iallafall nästan hela skalet, det var gott och krispigt.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|