Direktlänk till inlägg 20 december 2012
Kom på att jag inte lagt upp detta recept som jag bakade efter för några helger sedan:
Här kommer yttligare ett tips på supergott julgodis. Nutellapraliner, recept taget härifrån!
Nutellapraliner (ca 40 st)
100 g hasselnötter
2-3 msk kakao
2 msk sötning (honung/agave/stevia)
1 dl kvarg och/eller kokosmjölk (jag hade 1/2 dl av varje)
1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. "Peela" av skalet med händerna.
2. Mixa i en matberedare till ett nötsmör, kan ta några minuter.
3. Mixa sedan med kakao, sötning och kvarg/kokosmjölk.
4. Fördela i ischokladformar (eller knäckformar om man inte har det hemma). Frys ner i några timmar.
5. Ät och förvara de du inte äter i frysen!! Bästa konsistensen får de dock om man tar ut dem från frysen och väntar i ca 5 min (i kylskåpet blir de alldeles för krämiga och direkt ur frysen är de lite väl hårda).
Mer julgodisrecept här: Hemmagjord choklad, Raw Saffransbollar, Chokladpraliner med jordnöt/bananfyllning, Raw hallon/pepparkaksbollar, Chokladnötter
Och ja använd helst ischokladformar så "åker" inte smeten ut i tunna knäckformar. Och ja jag borde använt en sprits för att få det jämnt i formarna. Visst de ser inte perfekta ut, men samtidigt är jag en amatörkock, då behöver det inte se perfekt ut. Och det väger upp att dessa är übermegagoda och riktigt smälter i munnen :D Nästan lite som ischoklad, men godare och betydligt mer smak!
Har ni några bra tips på julgodis man kan göra?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|