Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012
I lördags till lunch:
Tonfiskbiffar med currysmak (1-2 personer)
150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt)
1 ägg
1 tsk curry
1 msk kokosmjölk (kan uteslutas men gott med aningens kokossmak)
1 krm salt
1. Bara att blanda ihop allt.
2. Sätt på en stekpanna med olja. När den är varm klicka ut biffar av smeten i pannan och tryck ut till biffar, ca 6 st. Stek så att de får fin yta på båda sidorna!
Jag serverade med uppvärmd aubergine/squashlåda (rest från veckan), matkorn, bladspenatsallad och tomater.
Receptet har jag skrivit är för 1-2 personer eftersom det beror lite på vad man serverar till, hur hungrig och hur stor man är (det gamla vanliga...). Själv tycker jag att äta alla kan bli för mycket om jag inte är jättehungrig, och hälften blir för lite. Därför gör jag en hel sats, äter så mycket jag vill ha och sparar resten i kylskåpet, perfekt nödmat till lunch/middag eller mellis :D
Några andra varianter av tonfiskbiffar jag gjort tidigare om ni missat de:
Fetaost/citron, Tandoori, Heta tonfisk/kikärt/potatis med tomatsås
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|