Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012
Ni vet att jag älskar alla former av bulgur, matvete, kamutvete och andra sorters gryn/korn. Tidigare har jag kokat med krossade tomater och någon krydda för att göra det krämigare. Häromdagen testade jag att även blanda i kokosmjölk. Om det blev gott? Det blev supergott. Kommer att göras många gånger igen:
Kokos/tomat matvete (2 portioner): Lägg i 1 dl matvete, 1 dl kokosmjölk, 1/2 dl krossade tomater och 1/2 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra på svag värme under lock i ca 15 min så att det blir krämigt men inte torrt eller vattnigt.
Självklart kan man byta ut matvetet mot bulgur, kamutvete, couscous, matkorn... Olika kryddor efter smak går säkert att blandas i. Man kan ta bort krossade tomaterna om man vill ha mer fokus på kokosmjölkssmaken!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|