Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 22 september 2012

Bloggfunderingar

Av Sofie - 22 september 2012 09:52


Hej hopp! :D

Jag har tänkt lite om det här med bloggen, temat och vilka inlägg osv. Det är ju jag som bestämmer hur min blogg ska vara och vad den ska handla och vilka inlägg som kommer upp och hur ofta osv. Men nu kan jag inte riktigt bestämma mig så jag tänkte höra vad ni tycker.


Jag äter minst 4 mål om dagen, oftast 5, ibland 6 st. Självklart kan jag inte blogga om allt, det skulle ta alldeles för mycket tid. Frågan är snarare om jag ska lägga upp alla bilder på sådant som jag äter i den mån jag hinner. Dvs att det blir många inlägg här, men antagligen en hel del upprepningar i vad som är i dem med mycket inspiration åt er. Risken finns dock att när jag lägger upp nya roliga recept så kommer de snabbt att försvinna in i mängden av inspirationsinlägg. Detta alternativt blir även ganska tidskrävande för mig, med skolan, kompisar och allt annat som finns i mitt liv kan det blir riktigt svårt att hinna med och då kanske jag tappar lusten för hela bloggandet? Eller så bloggar jag bara när jag har något nytt att komma med dvs recept. Detta innebär färre inlägg och vissa dagar kanske inga alls men med kanske roligare innehåll när de väl kommer upp. Vad tycker ni? Och vad går gränsen mellan ett nytt recept eller inte? Är en ny kombinationsblandning på yoghurten ett nytt "recept"? Självklart kan jag även ha en blandning mellan dessa sätt vilket jag har ungefär nu, dvs främst nya recept och saker men en hel del upprepningar och vanliga inspirationsinlägg.


Och sedan är en annan fråga om den bara ska handla om mat. Träning är ju också ett intresse, men ni har ju sett hur det har gått med "veckans träningsinlägg" de senaste veckorna haha, det har inte blivit några... Och något som kanske är mindre vanligt på hälsobloggar: Inre hälsa, välmående och personlig utveckling. Enligt mig är det minst lika viktigt som bra mat och regelbunden träning om vi snackar hälsa. Jag tycker det är intressant (framtida jobbområde?), och jag skulle gärna sätta mig in i det ännu mer och blogga om det. Men sen har vi det ju där med tiden. Om ni inte själva har en blogg kan ni nog inte förstå hur mycket arbete som ligger bakom att ha en blogg som denna. Först ska man komma på en idé, testlagning, ibland får man göra om, fotning (det är den jobbigaste biten enligt mig, alla i min närhet vet att jag alltid måste äta på enfärgade tallrikar och att lamporna måste lysa på max för att det ska bli okej bilder), rensa och ladda upp bilderna i datorn för att slutligen blogga och publicera det här. Flera gånger om dagen. Självklart klagar jag inte, jag tycker om att göra det. Men man ska komma ihåg att jag lägger ner läskigt många timmar varje vecka (jag vill inte veta hur många), det är som ett deltidsjobb och jag tjänar inte ett öre på det. Men jag tycker att det är värt det, det är mitt sätt att få vara kreativ och det är så kul med all feedback jag får tillbaka. Det vore kul att få göra en samling med mina bästa recept och kanske några nya, och göra någon form av bok av det hela med kanske några inspirerande texter om hälsa som dissar hela den här ideal/vikt/kalori/äta lite hetsen. Skulle ni köpa den? Fast jag har ingen aning om hur den branschen fungerar och jag vet inte ens om jag vill. Men om jag bestämmer mig för att jag vill, då vet jag att jag har drivkraften att genomföra det på något sätt. Och om jag verkligen skulle vilja jobba i framtiden med mat/hälsa då vore drömmen att starta ett eget hälsocafé eller skriva en egen mat/hälsotidning! Men det dröjer några år innan jag behöver bestämma mig, först gymnasiet och sedan får vi se. Jag har även en massa tankar på framtida jobb som inte rör mat/hälsa biten. Okej nu ska vi inte snöa in oss på vad jag kan tänkas villa jobba med i framtiden :P Men jag gillar att jag är 16 år, och har i stort sett hela livet med alla dess möjligheter framför mig :D


I övrigt, något ni tycker jag borde skriva mer om, eller mindre om? Vilka "sorts" inlägg uppskattar ni mest? Något som ni undrar över?


Sedan har vi det här om hur mycket bloggen ska handla om mig. Jag brukar ju ibland lägga in någon kommentar om vad jag ska göra under dagen eller vad jag har gjort. På så sätt lär ni känna mig lite, men samtidigt skulle jag ju kunna göra det mer. Och ska jag ha inlägg som rör mig men inte mat/träning/hälsa? Nej jag tror inte det, jag ska nog hålla mig till bloggens tema men fortsätta med att nämna lite om mitt liv här och där i inläggen. Fast jag har haft tankar om att sluta med det helt och bara lägga upp matbilder med text/recept! Men det blir så himla opersonligt då, eller vad tycker ni?


Och så dagens frukost då. Inget nytt recept, bara en massa saker på en skål med yoghurt. I framtiden, ska jag lägga upp sådant som inspiration eller skippa det helt? Det är frågan det!

  Naturell yoghurt med en topping på kakao, hallon, granola och kiwi + Ett microägg + Två misslyckade peanutbutter chocolate chip cookies (därav kommer de inte upp här som recept, men de måste fortfarande ätas upp även fast att de inte är så goda...)


 Okej en stor applåd till alla som har orkat läsa allt såhär långt, det blev lite flummigt men jag tror att jag har fått fram mina främsta tankar. Men nu vill jag gärna höra vad ni tycker om allt jag har tagit upp! Även fast att det är jag som sitter på högsta makten över bloggen. I got the power ;)


Och alla ni som har börjat läsa min blogg senare än maj i år, läs jättegärna detta gamla inlägg för att veta vilket syfte jag har med bloggen och hur jag vill inspirera andra till en hälsosam livsstil :D


Ciao, nu blir det shopping på stan för min del. Vi hörs, och var nu jättesnälla och kommentera, detta tog evigheter för mig att skriva men det kan det nog ha varit värt!

 
 
Ingen bild

Louise

22 september 2012 11:45

Jag tycker bloggen är jättebra, en av mina favoritbloggar :).
Det är en sådan härlig blandning mella allt.
Det skulle var kul med lite träningsinlägg då och då, när du känner för det helt enkelt. Tips: Gör ett inlägg med vad du lyssnar på för musik när du tränar :)

 
Ingen bild

Sabrina

22 september 2012 13:25

Jag älskar dina recept - verkligen! Och jag tycker det är kul att få se vad du gör om dagarna. Det hade varit kul att se hur du tränar, vad du gör för övningar osv. Men du ska inte känna dig tvingad att behöva uppdatera flera gånger dagligen. Jag tycker det är jättekul att gå in på din blogg och få se ett helt nytt roligt recept som man kan testa, men jag tycker även om att få se en helt vanlig yoghurt med en massa topping. En inspirationsbild på morgonen när man inte vet alls vad man vill äta - är guldvärd! Det hade varit kul att få se din syn på hälsa och kroppsidealet. Det var roligt att se när du testade olika frukter. Så tips på hälsosamma produkter som du testar hade varit roligt att se mer av. Måste bara lägga till att jag testade ditt recept på din favoritmüsli och den var LJUVLIG. Som jag njöt! Toppade även med lite banan och det var så gott med gojibären. TACK! Hoppas du fortsätter blogga så som du gör för jag älskar din blogg! Tycker den är en av de bästa hälsobloggarna som finns. Är så glad att jag hittade den! Har kunnat ändra min livsstil (nästan) helt pga dina underbara recept och tips. Du förtjänar ett pris!

 
Ingen bild

Sara

22 september 2012 13:31

Jag tycker verkligen att din blogg är perfekt som den är nu! Det är jättekul att du uppdaterar så ofta som du gör, även om det inte alltid blir nya recept. Man får ändå lite inspiration :) Och jag tycker om att du skriver ibland tex vad du har gjort under dagen, det blir mer personligt då ;) så jag tycker att du bara ska fortsätta som du gör nu; med många inspirerande frukostinlägg, ibland någon ny maträtt, ibland något inlägg om träning och ibland ett inlägg om dina tankar kring olika saker :)
Keep up the good work

 
Ingen bild

:)

22 september 2012 13:52

Heej,jag tycker mer tips om tränning,annars angående att du skulle skriva en bok så finns det i allafall en här som skulle köpa den! ;)
Tack så mycket förresten för du tog dig tid och svarade om jag skulle springa Lidingö loppet eller inte, har på senaste tid känt mig "pressad" på att jag måste springa varann dag,det började med 4-5 km ökade sedan 6-7 och nu har jag fått för mig att jag måste springa 1 mil,alltså 4 mil i veckan,det gör att jag hoppar över tex det sociala att umgås med vänner och så för att både hinna med skolan och tränningen

 
Ingen bild

:)

22 september 2012 13:54

Oj råkade skicka kommentaren innan jag han skriva klart,eftersom denna press på mig själv har gjort att jag har tappat kilon (som jag inte har velat) och gjort mina föräldrar oroliga över mig,så de tycker inte jag ska springa loppet men jag själv känner jag vill. Eller fall tack för hjälpen förrut!(:

Sofie

22 september 2012 21:10

Okej jag förstår! Bra att du har föräldrar som bryr sig och märker, det finns det många som inte har! Angående träning tycker jag att man ibland kan skippa sociala grejer bara för att träningen ska hinnas med, men absolut inte alltid. Man måste hinna umgås med vänner, det är minst lika viktigt för välmående! Det är en balansgång det där, men ibland kanske man har perioder då man lägger ner mer tid på träningen pga t.ex ett lopp, och efter loppet kan man lägga ner mer tid på vänner och den sociala biten.

Jag förstår om du dina föräldrar är oroliga men jag tycker ändå att de ska låta dig springa (om du nu vill springa) om du har tränat så hårt inför det. Berätta som jag skrev att du sedan kommer trappa ner på träningen efteråt, men att du vill springa loppet som du lagt ner så mycket tid på! :D

 
Ingen bild

Fanny

22 september 2012 14:39

Jag tycker din blogg är precis toppen som den är! Älskar när du kommer med alla enkla rolig recept som frukost cupcakesen eller när du gör morotskaka gröt, jag har gjort så många recept från din blogg och har man noll inspiration så kikar man bara in här!

Jag tycker det är bra när du lägger upp samma grund recept men kanske med en annan topping eller smaksättning för det är ofta saker man inte tänker på själv att man skulle kunna göra :)

keep up the good work :)

 
Ingen bild

Maxine

22 september 2012 14:41

Haha stolt tjej som läste igenom hela inlägget! Men det var ju viktiga och intressanta saker ;) Jag tycker du ska fortsätta, om du kan, att skriva ett inlägg per dag. Det kan vara allt från en sammanfattning av mat och motion och tankar den dagen, till ett inlägg om bara din frukost eller ett recept, eller ny produkt? Ett inlägg räcker! Om det är långt eller kort kvittar ;) Sen kan du alltid slänga in spontana inlägg om det kommer upp något nytt eller skriva fler inlägg en dag om du får en spontan kick att göra det ;) KEEP UP THE GOOD WORK!

 
Ingen bild

:)

22 september 2012 15:07

Jag tycker att du ska fortsätta som du gör! Lägg upp bilder på allt du äter ( så mycket som du hinner och vill) och sedan kan du skriva recept om du tycker att det är gott =D

 
Ingen bild

Linnea

22 september 2012 15:28

Hej! Tänkte bara säga att din blogg är väldigt inspererande! Älskar att pyssla ihop goda frukostar/mellanmål, så det är alltid kul att läsa om dina påhitt/tips&trix inom det :-)
Träning tycker jag också om att läsa om! (Tex träningspass, tips, övningar, tankar, m.m!)
Ja, fortsätt helt enkelt som du har gjort! Sen kan jag tro att självkänsla/pepp/inre välmående
r några ämnen som många uppskattar att läsa om :-D
Hoppas jag varit till någon hjälp & keep up your good work! ;-)
Grym blogg!

 
Ingen bild

Alexandra

22 september 2012 16:23

Jag tycker att du har en bra blandning på bloggen nu :) Om du vill och känner att du orkar får du gärna lägga upp bilder på allt du äter, du behöver ju inte skriva recept eller ens vad det är om du inte vill, haha. Annars så gillar jag verkligen dina recept, har testat många av dem och tycker det är kul varje gång det kommer upp något nytt :)

 
Ingen bild

Emma

22 september 2012 18:27

Hej!
Jag har precis hittat din blogg och jag tycker det är underbart att du skriver så mycket om mat och att du experimenterar med maten. Fortsätt med det! Träning kan man ju alltid flika in med när det blir av men jag gillar ditt fokus på mat. Det är viktigt tycker jag och du verkar brinna för det! Fortsätt så!

Jag själv gjorde om min blogg bara för några dagar sen och har inte riktigt kommit igång än men kommer lägga fokus på träningen men mest för att jag själv ska hålla mig fokuserad på att träna. Tränar ungefär 4 gånger i veckan men är också en matfantast. Keep up the good work!

// http://annaemmalovisaf.blogspot.se/

 
Ingen bild

Linda

22 september 2012 20:19

Tänkte bara säga att jag tycker din blogg är superbra och väldigt inspirerande! :)
Jag gillar att du lägger upp många recept, även om dem inte är "helnya" blir det ändå nya tips på smaker osv. Träningsinläggen är väl kanske inget som jag läser sådär noggrant, men jag kan tänka mig att de faller andra i smaken. Men jaja, det jag egentligen ville säga med den här kommentaren är att jag tycker du ska göra som du själv vill. Skriv så många inlägg som du känner för, och skriv om det du brinner för :)

 
Hanna

Hanna

22 september 2012 22:02

Jag tycker att det är väldigt bra nu, delvis "insperation/variations-recept" och helt nya!
Men det vore kul om man fick se lite mer personligt, som t.ex vid fördelsedagar, mer än bara matgrejer/kokböcker, eller om du ska iväg på någon rolig resa någon stans. :)

Sen är vore det kul med lite mer inre hälsa. ^^

http://trytobehappy.blogg.se

 
Ingen bild

Sanna

23 september 2012 16:28

Hejsan! Jag hittade din blogg för kanske ett halvår sen och sen dess har jag fullkomligt älskat den. Det är den bästa bloggen jag vet om mat och hälsa.
Alla dina matlagningstips är inspirerade och jag har testat många av dem på båda mig själv och min familj. Jag älskar också alla frukost inlägg för jag gillar att variera min frukost och inte äta samma varje dag. Jag tycker det är en bra balans mellan allting och jag hoppas du fortsätter skriva och inspirera. Skulle du skriva en bok har du en till här som är intresserad :)

 
Ingen bild

ulle

24 september 2012 21:52

hej hej! jag tycker din blogg är fantastisk, bästa med det är att det oftast är supernyttigt och går fort att göra. Enkla recept och att du också ger alternativ på olika blandningar om det är nåt man inte föredrar. Keep it up, bra jobbat!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48

  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards