Direktlänk till inlägg 3 september 2012
Lax med kokosmjölk, lime, chili och ingefära (4 personer)
4 bitar laxfilé (ca 560 g)
3 morötter
1/2-1 röd chili
2 msk riven ingefära
1-2 lime
3 dl kokosmjölk
salt o peppar
1. Skär laxbitarna i mindre bitar.
2. Skala och skär morötterna i "mynt". Hacka chilin.
3. Stek laxbitarna. Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Salta och peppra. Låt puttra i sådär 5-7 min.
4. Smaka av och se om det behövs mer av någonting! Klart.
Namnam, superduperenkelt och jag har säkert lagt upp liknande recept innan, men så här gjorde jag iallafall dagens middag :)
Kom fram till en sak när jag lagade middag idag (den ovan). Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna. En del får utlopp för sin kreativitet med att sjunga, andra måla/rita, andra spela teater, dansa, spela ett instrument eller skriva. Jag är kreativ när jag lagar mat. Hur är ni? :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|