Direktlänk till inlägg 17 juni 2012
Blandade ihop något som blev till en superlunch åt mamma och mig för några timmar sedan, tänkte att jag kanske skulle dela med mig av receptet:
Heta tonfisk/kikärt/potatisbiffar med vitlökstomatsås (2 personer)
1 burk tonfisk (ca 125 g när det är avrunnet)
2 kokta potatisar
1 1/2 dl kokta kikärter
1 bit färsk chili, hur mycket beroende på hur starkt du vill ha, jag tog ca 1/3 (eller använd chiliflakes)
1 ägg
1/2 msk torkad basilika
1 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl krossade tomater
2 dl grovhackade babyspenatblad
en nypa salt och peppar
1. Mosa ihop tonfisk, potatis och kikärter (några kikärter kan man skippa att mosa för lite tuggmotstånd). Blanda ihop med chili, ägg, basilika och salt. Forma till biffar.
2. Bryn biffarna i en stekpanna.
3. Medan du steker biffarna; fräs vitlök i en liten kastrull. Häll över tomat och babyspenat, låt puttra sålänge som möjligt. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll över tomatsåsen på de färdigstekta biffarna!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|