Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 11 maj 2012

Era favoritfrukostar?

Av Sofie - 11 maj 2012 08:01


Att jag älskar att variera och testa nya frukostar vet ni. Dock känner jag att jag behöver lite nya idéer och tips nu, min hjärna har börjat få slut på idéer. Ni kan säkert en massa gott som jag aldrig har testat. Det kan vara allt från vad man ska toppa eller ha i gröten, på mackan eller roliga pannkaksrecept. Ett recept på en god smoothie eller en smarrig kombination i omeletten. Eller vad ska jag blanda i yoghurten, och kan ni några annorlunda gryn att göra gröt på? Eller någon god ugnskaka?


Ni fattar. Kommentarbomba mig nu med tips på era favoritfrukostar eller det måste inte alls vara er absoluta favorit om det är något nytt och roligt som ni tror att jag inte har testat. Jag ska testa allt som låter gott och lägga upp här, och självklart (ni med bloggar) länkar jag er om ni tipsar.


Jag kan ju även bjuda på dagens frukost som var väldigt lik gårdagens (brist på idéer var det ja):

 


x Finn Crisps med avokado, kokt ägg och örtsalt

x Naturell yoghurt med müsli, mosad banan, varma hallon och en klick mandelsmör


Så glöm inte att tipsa nu! :D


 
 
ANNA

ANNA

11 maj 2012 08:45

Jag brukar fastna i olika perioder av frukostar, men det finns några frukostar som jag nästan alltid har lust till och det är
* Macka med keso,kokt ägg och örtsalt (perfekt kombo)
* Fil/yoghurt med basilika, varma hallon och päronhack
* Kesoplättar! MUMS! (tar dock lite tid)

http://lidenmentuff.blogspot.com

 
Ingen bild

Thea

11 maj 2012 08:50

Turkisk yoghurt blandat med en klick fil, limejuice och äkta vaniljpulver!

 
Karin

Karin

11 maj 2012 09:17

Jag tycker det är väldigt gott med stekt ägg på macka eller knäckebröd, går ju också med skinka eller advokado keso till med då! Men stekta ägg är både gott och enkelt tycker jag :)

http://motmittlagom.bloggplatsen.se

 
Sally

Sally

11 maj 2012 09:19

Jag älskar frukost! Igår gjorde jag skitgoda plättar: 1 ägg, 125 g keso och 1/2 msk fiberhusk. Mixa ihop allt och låt stå. Smeten blir tjock, nästan som amerikanska pannkakor fast nyttigare. Åt med varma hallon!

Annars är jag fast i smoothie träsket. Hallon och mjölk med en skvätt grapefruktjos eller äpplejos är jättegott! Pisagenötter på yoghurten är supersmarrigt!
Mosat ägg, keso och kaviar blir aldrig fel! Annars avokado oxh hemgjorda köttbullar!

Något jag inte sett hos dig är varma mackor i mackjärn. Finns så många variationer. Man kan ha skinka, tomat, basilika och keso. Andra grönsaker och ost. Variationerna är jättestora!

http://Www.skippanudlarna.com

 
Ingen bild

Greta

11 maj 2012 09:31

TURKISK YOUGHURT! det är youghurten från himlen!! Såå himla gott :) du kan toppa den med lite vad du vill - äpple, honung och kanel tycker jag är kanongott! :)
Det finns en lättare variant med 3.5% fett istället för 10%. Den brukar jag köpa och äta till frukost, den blir inte lika maffig :)

 
Ingen bild

Akexandra

11 maj 2012 10:01

Afil blandat med keso, linfrön, svarta sesamfrön, mandlar och cashew och någon skuren frukt till det t.ex Som jordgubbar!

 
vitlejoninna

vitlejoninna

11 maj 2012 10:07

Mina frukostar består nästintill alltid av antingen en skål med yoghurt eller en smoothie. Dessa går att variera i all oändlighet så det blir aldrig tråkigt heller! Jag använder naturell yoghurt och toppar med banan, bär, olika frukter, havregryn, knäckebröd, riskaka och olika kryddor. Smoothie gör jag på allt från banan och hallon till ingefära och bladspenat. Undviker att göra chokladsmoothies med kakao då det blir för godisaktigt och unnar mig istället en sådan någon gång då och då på helgerna om chokladsuget sätter in!

http://vitlejoninna.blogspot.com

 
sara

sara

11 maj 2012 10:15

Inte en hel frukost, men en del av en frukost! Visst tycker du om rent jordnötssmör? Banan? choklad? En smoothie av just banan, kakao, jordnötssmör och mjölk är supergott!! Vill du ha den mer proteinrik så i med lite havrekli eller en äggvita! Mängderna är ju olika från person till person, vad man vill ha mycket smak av, med det är jättegott ihop! Älskar även finn crisp med sportleverpastej och ättiksgurka, mums! Järn är ju bra att få i sig! Och som en kommentar åvan, varma mackor? Skinka+avokado och kanske keso/ost/kvarg med lite kryddor i ett mackjärn, såå gott! Prova med typ rågkruse? Eller något annat bröd du tycker om. Har du testat dinkelflingor? Jag tycker nästan det är godare än fiberhavregryn! Grapefrukt är jättegott som en del av frukosten, och denna kesokaka har jag inte testat http://ibland.nu/?p=1460#comments men jag vill! verkar jättegod! blir nästa experiment. :)

http://misssteinholtz.blogg.se

 
Ingen bild

Louise

11 maj 2012 12:00

Fil med grapefruktbitar i är riktigt gott.

Bland den frysta frukten finns olika mixer som är goda, trädgårdsbär, exotiska frukter, passar på gröt, i smoothie eller att äta som de är.

 
Ingen bild

Julia

11 maj 2012 12:24

Blanda kesella/kvarg (den från lidl är godast), keso, mosad banan och kakao och det blir så gott! Nästan gott att toppa med vad som! Mango och kokos är underbaart :)

 
The Daily Meals

The Daily Meals

11 maj 2012 15:15

- Kesella/kvarg-bröd (himmelskt)

- Smoothie på vaniljyoghurt, mango och vaniljpulver, toppad med granola, valnötter, mandlar och riven cocos. (Smoothie-favoriten)

- Riskakor med cream cheese oct valnötter (bästa "lättare" tillbehöret till ex. en lite tyngre men samtidigt inte tillräcklig gröt/yoghurtportion)

http://thedailymeals.blogspot.com

Sofie

11 maj 2012 16:37

Recept på kesella/kvarg brödet? :)

 
Ingen bild

Emmsan

11 maj 2012 15:52

Jag brukar äta vaniljyoghurt med kellogs regular och en massa hallon, äpplen, blåbär eller annan god frukt. Sen grovt bröd med rostbiff, keso och nån grönsak är sååå gott.
Grov macka med banan och keso kan det oxå bli, hahah keso blir det nästan alltid, grym gott! ;D

 
Ingen bild

Maria

11 maj 2012 17:54

Smoothie på avocado, hallon, kardemumma och riven ingefära (färsk) är en hit! Alt, jordgubbar, avocado och basilika. Toppa med hackade nötter och du är hemma!

 
Ingen bild

:D

11 maj 2012 18:27

Stekt gröt med massa frukt och jogurt är såklat en favorit, liksom bananpannkakor. Men min standard, som jag oftast gör och som är riktigt god, är
Macka ( olika bröd, antingen riskakor, knäckebröd, fin crisp eller hemmagjort bröd) med bregott+kalkon+kokt ägg+salt+basilika/dill
eller mosad avokado+kalkon+tomat+basilika
eller bara bregott+kalkon+grönsak+basilika

Till det har jag alltid naturell fil/jogurt med olika bär ( blåbär, björnbär, körsbär, skogsbär you name it :P) eller frukt och nötter, pumpafrö, linfrö, solrosfrö, kanel,vanliljpulver, kardemumma, pepparkakskrydda...
SOm du märker är med någon form av macka med fil+frukt/bär. Man kan variera så otroligt mycket, men en sak äter jag varje morgon, till ALLT och det är kokt ägg och torkade gojibär+tranbär!! :P

 
The Daily Meals

The Daily Meals

11 maj 2012 18:31

Sv: Nu har jag lagt upp receptet till mina kvarg-frukostbullar på bloggen!
Länka gärna tillbaka om du får för dig att testa dem, vore kul att se hur dina blev i så fall :D

http://thedailymeals.blogspot.com

Sofie

11 maj 2012 18:51

Självklart, tack ska kika in den nu :D

 
The Daily Meals

The Daily Meals

11 maj 2012 20:27

Sv: Japp, tre stycken blir det! Eller, det beror ju förstås på hur stora man vill ha dem! Kan väl också säga att detta inte direkt är någonting man gör en stor sats av för att frysa in utan lite mer som scones, godast nybakat. :)

http://thedailymeals.blogspot.com

 
Isabel

Isabel

11 maj 2012 22:39

Frukost är verkligen den bästa måltiden på dagen!

Kika gärna in på min nystartade blogg med kategorin "Dagens frukost", där kan du förhoppningsvis få lite inspiration!

Kram Isabel

http://Isabelsskafferi.wordpress.com

Sofie

12 maj 2012 14:23

Ska kika in där, kram! :)

 
Ingen bild

Ida

12 maj 2012 13:59

Jag tycker att frukost är det absolut bästa målet på en dag och äter nästan alltid någoting Iform av äggrätter i och med att jag är kändlig för fibrer. Kan vara som idag att jag åt en stor pannkaka med hallon och lite sojamjöl i, till det hade jag stekta äppleskivor med lite kanel på, kiwi och kesella med en riskaka med nötsmör och banan på. Underbart gott! Imorgon blir det bovetegröt med bär som omväxling. Ser fram emot hur bovete smakar.. Får väldigt mycket inspiration från diina frukostar:)

Sofie

12 maj 2012 14:23

Låter gott, kul att du finner inspiration här! :)

 
marine

marine

14 maj 2012 19:36

Jag älskar gröt och här är en supergod kombo:

Kardemummaproteinhavregrynsgröt med hallonkeso

Gör såhär: Koka upp 1 dl havregryn med 2 dl vatten och lite kardemumma, när gröten är klar knäcker du i ett ägg och låter koka lite till (smakar inte, men ger sjukt mycket godare konsisten + protein). Blanda hallon med keso och ha på! Supergott, det ska jag äta imorgon till frukost och jag är sugen :)

http://marinesummer.shapemeup.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48

  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards