Direktlänk till inlägg 8 maj 2012
Dagens mellis:
x Kvargkaka med blåbär, lime och kokos
x Lite hemmagjord müsli som snacks då den är så god
Kommer ni ihåg när jag gjorde kvargkaka förra gången? Då gjorde jag med smak av hallon och kanel. Dock gjorde jag lite fel då och hade i 2 äggvitor istället för 1. Den blev väldigt god ändå, men jag fick ha den betydligt längre tid i ugnen. Så idag tänkte jag testa att göra kvargkaka igen med rätt antal äggvitor, och testa en annan smaksättning. Sagt och gjort. Dock fick jag ändå ha den längre i ugnen då jag hade i en massa limesaft=mer flytande röra=tar längre tid till den stelnar. Jaja, den stelnade inte heller till 100 % så det blev mer en hårdare variant av pudding, men gott blev det iallafall.
Kvargkaka med blåbär, lime och kokos (1 portion)
1 äggvita
1 dl kesella/kvarg
1 dl blåbär
saft ur 1 lime
2 msk kokosflingor+lite till på toppen
1. Elvispa äggvitan till ett hårt vitt skum. Vispa snabbt i resten.
2. Lägg i en ugnssäker portionsform/skål och toppa med lite extra kokosflingor.
3. Ha i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min!
Grundreceptet för kvargkaka är 1 äggvita och 1 dl kesella och sedan i ugnen 5-10 min, men beroende på om man har en rinnigare smaksättning eller en extra äggvita kan man få ha i den längre tid (men man ser när den är klar). Smaksätta kan man göra med vad man är sugen på och har hemma, frukter, bär, frön, juicesaft, kryddor...
Inside...
Har ni testat kvargkaka, och har ni gjort det med någon god smaksättning ni kan tipsa om? :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|