Direktlänk till inlägg 19 april 2012
Åh känslan av att laga underbar mat! :D
Senaste månaden har detta pastarecept gått runt och prövats i olika varianter på en massa mat/hälsobloggar. Och idag var det min tur att äntligen testa det. Och vilket resultat, såg ut som pasta och smakade nästan som pasta. Bra ingredienser och hyfsatt enkelt att göra. Jag gjorde en lax och spenatsås till, men pastan kan serveras med vad som helst, eller användas som lasagneplattor. Detta är receptet jag verkligen tycker ni ska testa! Att göra egen pasta är inte så svårt som det låter. Och den innehåller inget mjöl heller för den som håller nere på kolhydraterna, eller snabba fiberfattiga kolhydrater.
Hemmagjord pasta med lax och spenatsås (2 portioner)
Pastan:
2 ägg
1/3 burk philadelphia (en burk på 200 g då)
2 msk fiberhusk
olivolja
1. Vispa äggen luftigt med en elvisp. Blanda i resten. Rör noga.
2. Låt svälla 5-10 min. Bre ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper. Försök tryck ut degen så bra som det går.
3. "Olja" in ett annat bakplåtspapper med olivolja eller liknande på ena sidan. Lägg den kladdiga sidan över degen på plåten. Kavla med en kavel ut degen på plåten med det oljiga pappret i mellan så tunt som det går.
4. Sätt in i ugnen i 10 min på 150 g.
5. Ta ut och skär i spagettistrimlor med en pizzaskärare eller vanlig kniv.
6. Klart (du behöver inte koka pastan)!
Lax och spenatsåsen:
2 portionsbitar lax
1-2 nävar fryst spenat/bladspenat
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
parmesanost
1. Sätt ugnen på 150 g. Gör pastan först och låt laxen under tiden börja tina i ugnen.
2. När du sätter in pastan i ugnen tar du ut laxen.
3. Skär laxen i tärningar. Fräs med olja i en stekpanna tillsammans med spenaten.
4. Tärna paprikan. När laxen nästan är genomstekt, fräs med paprika och pressad vitlök.
5. När pastan är klar, häller du i grädden och pastan samtidigt. Låt puttra en kort stund.
6. Toppa med riven parmesan för mer krämighet! Smaka av med salt och peppar.
Såsen till gjorde jag helt improviserat men pastareceptet kommer ursprungligen härifrån! Om du ska laga åt en hungrig familj eller inte ska ha så mycket till, skulle jag öka mängden på allt med 50 %, dvs 3 ägg+1/2 burk philadelphia+3 msk fiberhusk! Det blev lite knapert för mig och mamma som ändå åt med en stor laxsås till. Men vi var båda ganska hungriga.
Homemade pastastrimlor are the new thing!
Har ni testat att göra liknande pasta? Äter ni också något gott denna kväll? :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|