Sofies Wellness

Alla inlägg under mars 2012

Av Sofie - 13 mars 2012 07:48


 


x Kokt ägg

x Kiwi

x Passionfruktsgröt med banan och kokoschips (+mjölk)


Passionfruktsgröt (1 portion): Koka 1 dl fiberhavregryn+2 dl vatten+innehållet av 1 passionsfrukt+1/2 dl saft från 1 apelsin+en nypa linfrön!


Haha min kreativa sida tog över idag när jag gjorde en "leende" frukost. Jag har tänkt på att jag måste göra och fota frukostarna på kreativare sätt, blir mycket bättre bilder då och roligare för er att se.


Idag är det tisdag vilket betyder kort dag. Idrott (fast jag ska bara titta på för jag är lite sjuk), dubbeltimme i biologi, lunch, franska och mentorstid, så det är en ganska skön dag. Sedan ska jag möta en kompis! :D


 


Frukoststund har guld i mun! Så sant :D

Av Sofie - 12 mars 2012 07:53


         

  

x Mitt egna blåbärsbröd med keso och banan

x Naturell yoghurt blandat med keso, mosade blåbär, mosade hallon och kanel med kiwi, pumpafrön och ännu mer keso och yoghurt


Mums, frukost i högsta klass :D Åt ni också något gott?


 Måndag idag, men jag är faktiskt ganska peppad för det. Solen skiner och det känns verkligen som våren är här, och det är bara 3 och en halv vecka till New York! Och min förkylning har lättat så att jag kan gå till skolan idag :P


 

Av Sofie - 11 mars 2012 18:05


 


Naturell nöt/frö/torkad fruktblandningar är perfekt mellanmål. Gott, enkelt att ha med överallt och nyttigt!


Idag på stan köpte pappa och jag och delade en påse kallad Skogsbärslycka från Risenta som Anja Persson gjort. Den bestod av en blandning på torkade blåbär, torkade lingon, pumpakärnor, cashewnötter och mandlar. Supergott! I framtiden kan jag tänka mig pröva på hennes andra två blandningar. En negativa grej med den dock är att det är socker i de torkade bären, men men som pappa sa "Det här är så mycket bättre än en påse bilar och det är dessutom mycket godare" och det har han definitivt rätt i.


En annan negativ grej är att det är väldigt dyrt med färdigblandade påsar. Man kan ju faktiskt blanda ihop sin egna och då får man ju bestämma exakt vad man vill ha i. Häromdagen till mellis hemma åt jag en egen blandning. Den bestod av paranötter, cashewnötter, mandlar, hasselnötter, valnötter, gojibär och aprikoser. Väldigt gott!


Vad tycker ni om sådanna här blandningar? Någon favorit? Eller gör ni egna?


 


Förlåt för dålig uppdatering, men jag är inte på topp när jag är halvsjuk, jag är helt enkelt inte på min kreativa sida och inte på särskilt bra humör heller, därför få inlägg i helgen. Jag bloggar hellre sällan med kvalite än ofta med dåliga inlägg! Jag hoppas ni förstår :D


Av Sofie - 10 mars 2012 21:11


 


Som stora delar av Sveriges befolkning sitter jag just nu och kollar på finalen av melodifestivalen.


Jag fick tidigare ett tips på en dryck man kan göra såhär i förkylningstider, som jag sitter nu och dricker. Den sägs hålla bacillerna borta och stärka immunförsvaret, om det stämmer vet jag inte men god är den. Själv är jag redan sjuk men den känns som den lenar min stackars lilla hals.


Såhär gör du:

Ta en minst 2x2 cm stor färsk ingefära bit, skala och hacka i mindre bitar. Koka vatten (lagom för en stor mugg) i ca 10-15 min med ingefäran och en hel kanelstång. Sila bort ingefära/kanelrester och häll upp drycken i en mugg. Droppa i citronssaft och honung eller sweet freedom.


Start men gott, och lenande för halsen!


Av Sofie - 10 mars 2012 08:54


 


x Smoothie på fryst mango, banan, några jordgubbar, naturell yoghurt och några duttar kanel med kokosflingor till

x Äggröra med basilika


Den där smoothien är verkligen en av de godaste som finns, jag gjorde den igår och även idag till frukost för att den är så god. Tyvärr kan jag inte ge något exakt recept då jag brukar göra den på måfå, men det viktigaste är att det är mycket mango i, det ska vara den främsta smaken.

Äggröran gjorde jag som jag alltid gör mina äggröror: Fräs lite smör i en kastrull, i med två ägg, en skvätt mjölk, en nypa basilika och en gnutta salt, på med värmen och rör och rör när det börjar stelna (eller koagulera som det heter)!


Min lilla sjukstuga här hemma fortsätter, feber är borta men jag har fortfarande en förkylning så jag måste nog stanna hemma även idag :C Men eftersom jag till skillnad från igår är pigg i huvudet ska jag försöka utnyttja tiden med att plugga och skriva CV/personliga brev (tänkte skaffa mig sommarjobb nämligen) och sedan när jag inte orkar mer kan jag slötitta på Ugly betty (måste skaffa mig lite New york feelings innan jag ska dit)!


 


Vad ska ni göra denna gråa lördag?


Av Sofie - 9 mars 2012 20:39


 


Till middagen idag gjorde jag en klockren kall röra som vi åt med helt vanlig stekt kyckling till. Om man gillar fetaost, soltorkade tomater och pesto då kommer man definitivt älska denna röra:


Kall röra med fetaost, soltorkade tomater och pesto


50-75 g fetaost

ca 5 soltorkade tomater

1 msk röd pesto

1 dl kesella

 

1. Smula fetaosten och hacka de soltorkade tomaterna.

2. Bara blanda allt och njut!


Om du inte har kesella hemma kan du nog byta ut den mot turkisk yoghurt eller creme fraiche. Och även den röda peston mot grön pesto.


Nu åt vi denna med kyckling till middag men den sitter utmärkt på frukostknäckebrödet eller förrättssnitten också. Eller varför inte doppa grönsaksstavar i? :D


 

Fredagsmiddag med familjen: Stekt kyckling, supergod röra, bulgur, broccoli och rivna morötter! :D



Av Sofie - 9 mars 2012 13:26


     


Mitt halsont igår utvecklade sig på kvällen till lite feber som även höll i sig denna morgon. Så det har blivit en dag hemma vilandes för min del. Så typiskt, jag har feber 2 gånger på 1 månad, innan dess var det sådär 8 år sedan jag senast hade det.  


Spenderade iallafall lite dötid på förmiddagen med att baka bröd. Jag nämndes som sagt i senaste MåBra tidningen och i där fanns en del recept bland annat detta blåbärsbröd. Jag hade inte allt hemma så jag fick göra om det lite men det blev gott iallafall, här har ni hur jag gjorde det (och inom parantes orginal receptet):


Blåbärsbröd (1 limpa)


2 dl fiberhavregryn (vanliga havregryn)

6 dl fullkornsdinkelmjöl

1/2 dl hela linfrön (krossade linfrön)

1/2-1 dl torkade och hackade aprikoser

1 dl solrosfrön

2 tsk bikarbonat

1 krm salt

1 tsk malen kardemumma

1 tsk kanel (eller yttligare en 1 tsk kardemumma)

3 dl naturell yoghurt

1-1/2 dl frysta blåbär

1 dl vatten

1 msk honung

1 msk rapsolja+mer för formen

 

1. Sätt ugnen på 175 g.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner allt flytande i samma bunke. Rör till en jämn och kladdig smet.

3. Smörj en avlång form med rapsolja och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme (90 min). Ta ut brödet ur ugnen och direkt ut ur formen och låt det svalna (helst på galler). Skär i bitar och frys in.


 



Av Sofie - 8 mars 2012 19:39


    


Lax är en stor favorit hemma hos oss, idag fick den ätas till middag tillsammans med en ingefära och chilisås, bulgur och kokta haricots verts. Mums:


Lax i ingefära och chilisås (4 personer)


500-600 g laxfile utan skinn

1 tsk salt

en färsk bit ingefära (ca 2x2 cm)

1/2 röd chili

1 dl creme fraiche

1 dl kesella/kvarg

salt o peppar

 

1. Skär laxen i 2x2 cm bitar. Lägg i en kastrull, täck med vatten och 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda försiktigt. Var noga så att det inte stormkokar, det ska puttra lagom annars blir fisken inte bra. Koka i ca 5 min eller tills den är genomkokt (ta upp en bit och kolla noga att den inte är rå). Häll av vattnet.

2. Finriv ingefärsbiten och finhacka chilin. Blanda ingefära, chili, creme fraiche och kesella i en skål. Smaka av med salt och peppar, och ev. mer ingefära eller chili (allas smaklökar är olika).

3. Blanda försiktigt ner röran i kastrullen med laxen. Servera laxen i den halvkalla såsen (laxen värmer ju upp såsen även fast plattan inte är på).


 

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards