Sofies Wellness

Alla inlägg under januari 2012

Av Sofie - 28 januari 2012 16:30


 

På kvällen framför tvn kanske du blir sugen på något sött? Testa min variant av gottisboll (lördagsgodis) som jag gjorde till mig själv igår kväll. Det ser ut som en chokladboll men innehållet är annorlunda:

 

10 mandlar

1 dadel (urkärnad)

3 krm kakao


2 tsk kesella/kvarg

några pumpafrön

några droppar apelsinsaft

någon nypa kokosflingor

en nypa kakaonibs 

kokosflingor att rulla i


1. Finhacka mandlarna och dadeln för sig. Blanda sedan ihop dem till en geggig massa och blanda i kakao.

2. Detta är grunden, sedan kan du smaksätta lite som du vill. Ovan ser du vad jag hade i och ungefär hur mycket.

3. Forma till en boll och rulla i kokosflingor.


Tips på annat som jag tror kan vara gott att ha i: Vaniljpulver, mosad banan, honung, andra sorters nötter, russin, hackad mörk choklad!



Har ni några tips på andra liknande "gottissaker" som man kan göra?



ANNONS
Av Sofie - 28 januari 2012 12:59


   

 


x Havre/sojabröd med avokadokräm (från igår) och kokt ägg

x Fruktsallad (på banan, äpple, kiwi, apelsin, sharonfrukt)


Frukostinlägget kommer sent idag, dock åt jag frukosten redan vid 9-tiden. Gott var det iallafall. Jag bakade bröd och gjorde fruktsallad och överraskade resten av familjen med detta när de steg upp. Trots att det är jag som är tonåringen i huset så vaknar jag eller pappa oftast först på helgerna.


Havre/sojabröd (4 bitar)


1,5 dl fiberhavregryn

1,5 dl sojamjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1,5 dl kesella/kvarg


1. Sätt ugnen på 175 g.

2. Blanda alla torra ingredienser. I med kesellan och rör till en jämn massa.

3. Forma till 4 platta bitar som du lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i ca 15 min!


Receptet är taget härifrån:

http://halsogladje.blogg.se/2012/january/nybakt-brod-till-frukost-1.html#comment


Avokadokrämen får ni om ni mosar 1 avokado och blandar med 1 dl matlagningsyoghurt och 1 finhackad vitlöksklyfta!


 


   



ANNONS
Av Sofie - 27 januari 2012 20:21


 


Jag och mamma sitter och kollar på Da Vinci koden. Det är reklampaus nu så jag tänkte passa på att bjuda på middagens recept, som blev högt över förväntan. Jag har gjort laxbiffar en gång tidigare precis när jag startade bloggen, men de blev sådär, de här blev underbara. Kommer definitivt att göras igen. Avokadosåsen gjorde rätten till pricket över i:et.


Laxbiffar (4 personer)


500 g laxfile

1 vitlöksklyfta

5-7 cm purjolökbit

1 tsk sambal oelek

1 tsk ingefära

saft från 1 citron

1 tsk salt

1 ägg

1 msk sojamjöl


1. Skär laxen i bitar/skär bort skinnet. Hacka laxen i småbitar. Lägg i en bunke.

2. Finhacka vitlöken och hacka purjolöken. Blanda i laxhacket.

3. Tillsätt sambal oelek, ingefära, citronsaft, salt, knäckt ägg och sojamjöl. Blanda noga.

4. Forma till små biffar. Stek dem några minuter på varje sida!



 

Kokt potatis, grönsallad, morotssallad, laxbiffar och avokadosås


Jag tyckte att det räckte med att hacka laxen i små bitar, men om man vill ha en ännu jämnare massa: mixa alltihop.


Avokadosåsen: Mosa 1 avokado och blanda med 1 dl matlagningsyoghurt+1 finhackad vitlöksklyfta!


 


Av Sofie - 27 januari 2012 15:15


     


Då mosar jag några hallon och blåbär och blandar med kesella och en liten skvätt naturell yoghurt...


... och äter antingen som det är eller med nötter, frön eller müsli

 


Ett väldigt snabbgjort och enkelt mellanmål som man kan äta många dagar på rad utan att tröttna :P

Av Sofie - 27 januari 2012 07:46


 


x Två kokta ägg

x Blåbärssmoothie med kokosflingor och pumpakärnor


Godmorgon, startade dagen med en underbar frukost.


Blåbärssmoothie på 2 dl frysta blåbär+2 dl naturell yoghurt+1 banan+något krm vaniljpulver


Jag hinner tyvärr inte skriva mer, jag segade mig vid frukosten=jag får skynda mig nu!


 

    



Av Sofie - 26 januari 2012 21:03


       


Ingen annan i familjen är hemma ikväll och jag har varit på yttligare ett öppet hus på ett gymnasium med några kompisar, vilket resulterade i en supersnabb, superenkel, superlätt, supernyttig, supersen och framförallt färggrann middags sallad. Som dessutom smakade helt delicious!


Såhär gjorde jag:

Jag skalade en morot och skar i bitar. Kokade upp vatten och kokade kamutvete och morot tillsammans. Under tiden skärde jag paprika, avokado, dill och tog fram allt annat. Jag la några salladsblad på en tallrik, dekorerade med paprika och avokado runt. Tog kamutvetet/morötterna och la det på alla salladsbladen, på med kräftstjärtar, saft från 1/2 citron, smulad fetaost och färsk dill.



Det positiva med att äta middag hemma ensam är att man kan laga exakt vad man är sugen på, det negativa är att man får sitta och äta ensam med sällskap av sina skolböcker ;) 


Av Sofie - 26 januari 2012 12:00


... på sommaren och när vi var i Italien och hade det trevligt och soligt och åt god mat. Varning för bildbomb:


                                                


Minnen av färsk frukt/bär/grönsaker (så lyxigt), italiensk pasta, italiensk glass, italiensk riktig tiramisu, mat ute i 30 g, saltknäckebrödet de hade som jag åt med pruscioutto och pesto, underbar fisk/skaldjur vid medelhavet, den där kycklingrätten jag åt i Florens kommer jag inte att glömma och inte heller de underbara frukostarna vid poolen med yoghurt med frukt och nötter! Det var även här i Italien som jag förälskade mig i min numera favoritfrukt, PERSIKA!


Dessa bilder får mig att vilja skrika SOMMAR kom NU! Men änsålänge är det tyvärr bara januari, men jag får nöja mig med att tänka att om...


... 5 veckor är det sportlov!

... 10 veckor åker jag till New york!

... 20 veckor till går jag ut grundskolan!

... 27 veckor fyller jag 16 år!

... 48 veckor till julafton!


Hur peppar ni er såhär i en tråkig period som februari/mars är? Jag behöver lite tips, både ni och jag har 2 sega gråa månader framför oss innan våren kommer!


Av Sofie - 26 januari 2012 07:44



x Fiberhavregryngröt (med mosad banan, 3 jordgubbar, malen kardemumma och en äggvita i) med solrosfrön och mjölk

x En balja grönt chai te


 Gott, jag har inte så mycket att skriva, jag tycker inte om torsdagar i allmänhet men jag hoppas på en bra dag. Banan, jordgubbar och kardemumma är en god blandning ihop, testa! 


Ibland kan jag förstå att folk säger att gröt är äckligt, för den här geggan kanske inte ser så god ut (och allt för många äter bara med ögonen), men allt det goda (banan, jordgubbar och kardemumma) är ju i och det ser man inte! 


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se