Direktlänk till inlägg 11 november 2011
Till er som inte har en SvD tidning. Här är min del ur reportaget:
Att matbloggandet också börjat krypa nedåt i åldrarna är inte minst Sofie, 15 år, som har bloggen Food and health in my way ett exempel på. Bloggen handlar inte bara om frukost, utom om mat i allmänhet. Men frukosten är en viktig del.
- Det är ofta på frukostinläggen jag får kommentarer som "åh vad fint, vad gott det ser ut".
Också för Sofie är frukosten viktig. Hon äter till exempel gärna stekt gröt, som hon gör på egen grynblandning med bär och nötter, eller olika yoghurtblandningar.
- Jag brukar använda naturella produkter och smaksätta själv med bär och kryddor istället för att köpa sötade produkter med mycket konstgjorda ämnen i. Jag vill helt enkelt ha rena produkter från grunden.
Men en god matstart på dagen är inte självklar för unga tjejer. En undersökning från Folkhälsoinstitutet, som SvD tidigare skrivit om, visar att en av tre 15-åriga tjejer hoppar över frukosten minst två skoldagar i veckan.
- En del kanske skippar den för att de tror att man får i sig för mycket kaloreier om man äter frukost varje dag. Jag tycker det en bra start på dagen, man blir hängig och har inte så mycket energi om man hoppar över frukosten, säger Sofie.
Jag hemma i mitt mysiga lilla kök!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|