Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011
Jag och en kompis har varit på bio nu på kvällen och innan vi gick fick vi slänga ihop en snabb middag tillsammans och det blev köttfärssås, vi hann inte ens koka någonting till så vi tog grovt bröd och doppade i och sedan gnagde jag på en rå morot för att få i mig lite grönsaker till. Men om man har bråttom att komma i tid till bion så har man!
Hursomhelst gjorde vi ingen vanlig köttfärssås. Jag gör i vanliga fall köttfärssås på en bas på 1 paket nötfärs, 1 burk krossade tomater, 1 pressad vitlöksklyfta och salt, och sen brukar jag oftast ha i 1 finhackad gul lök, vatten+köttbuljongtärning, rivna morötter, tomatpure, oregano/rosmarin/basilika/sambal oelek, kokta bönor, röd paprika och ibland en liten skvätt matlagningsgrädde. Idag gjorde jag i alla fall en ny variant med finhackad purjolök (istället för gul lök och vitlök) och sedan hade jag i kryddan curry som smaksättning. Det blev väldigt och jag rekomenderar er att testa den varianten nästa gång ni lagar köttfärssås!
Vad brukar ni ha i er köttfärs?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|