Alla inlägg under september 2011
x Blandgrynsgröt med blåbär, en bit skivad banan, pumpafrön och mjölk
Jag gillar att starta dagen på ett bra sätt= en bra frukost. Men ibland behöver det inte var så komplicerat, idag kokade jag helt vanlig gröt och hade lite tillbehör som inte behövdes fixas särskilt mycket. Det resulterade att frukosten endast tog 5 minuter att göra, skönt, oftast brukar det ta 10-15 min, så idag kunde jag äta frukosten extra långsamt.
Hur lång tid lägger ni ner på er frukost?
Pumpafrön är definitivt de godaste fröna, underbar smak
x Fil med pauluns dinkelflingor, en smulad frukt/nötboll (recept: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/09/16/6247635-recept-frukt-och-notbollar/) och frysta blåbär
Ett litet mellanmål helt enkelt!
Bulgur tycker jag är jättegott till det mesta. Men jag kan hålla med om att det kan vara lite tråkigt, särskilt om man har mest bulgur och inte så mycket till.
Igår till middag testade jag hur som helst GoGreens ganska nya bulgurmix med äpple, chili, ingefära och pumpafrön. Jag tyckte den var jättegod. Den smakade knappast äpple, fanns knappast några pumpafrön i och den smakade inte jättestarkt ingefära. Men det var rejäl smak av chili som hettade upp det hela och gjorde det jättegott tillsammans med ingefäran och det få äpplebitarna och pumpafröna som fanns i.
Så denna rekomenderar jag verkligen att köpa om man vill ha en ny variation på bulgur. Men annars är det nog lätt att göra sin egen bulgurmix, bara att riva ett äpple, smaka av med ingefära, skära en chili i småbitar och hälla i lite pumpafrön i sin bulgur.
Någon annan som har testat denna produkt?
Gårdagens bulgurmix med marinerad kyckling och grönsaker
Jag vill bara påminna om att ni alltid kan kontakta mig på min mail om ni undrar något:
Eller så kan ni självklart kommentera eller skriva en fråga här i höger spalt, så svarar jag!
För att inte missa nya inlägg, följ mig på bloglovin här:
http://www.bloglovin.com/blog/2602887/food-and-health-in-my-way/follow
x GoGreens bulgurmix med äpple, ingefära, chili och pumpafrön
x Kycklingfile bitar med jättegod marinad
x Sallad med körsbärstomater och halloumi
x Broccoli
Mumsigt, blev lite indisk feeling på kvällens middag. Jag testade för första gången en färdig bulgurmix, kommer ett inlägg om mixen på bloggen imorgon.
Kyckling med marinad:
500 g kycklingfileer i bitar, 1 msk olivolja, 1 msk soya, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk tandoorispice krydda
Blanda ihop marinaden och gnid/pensla in i kycklingen. Stek i olivolja. Om du inte har tandoori krydda, ta någon annan som tex. chilipeppar eller spiskummin, eller blanda ihop lite olika kryddor efter smak.
Lax är verkligen gott och en supernyttig fisk, därför bjuder jag på några laxrecept som är supergoda som jag bloggat om förut:
Spenatpannkakor med gräslöks/kesoröra och kallrökt lax:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/09/07/6186592-recept-spenatpannkakor-med-grasloks-kesorora-och-kallrokt-lax/
Ugnstekt lax med citronsås och bladspenat:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/08/12/5901090-recept-ugnstekt-lax-med-citronsas-och-bladspenat/
Citronpasta med lax:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/08/03/5944816-recept-citronpasta-med-lax/
Fetaostlax:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/06/12/5573887-recept-fetaostlax/
Laxburgare med egen skagenröra och ugnsrostad sötpotatis:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/06/03/5517608-miiiiiiiiiddag-p/
Sen är lax gott att bara sätta in i ugnen utan att göra något särskilt med den, och servera med något annat gott till:
Vad tycker ni om lax? Gott? :D
x Stekt äppel/kanelgröt med kardemummakesella och några frysta hallon
För er som inte testat att göra stekt gröt, rekomenderar jag detta, framförallt om man gillar gröt. Man kokar bara gröt som vanlig kvällen innan, lägger i en matlåda och låter stå i kylen över natten. Sen på morgonen skär man den i bitar och steker i en stekpanna. Se till att du steker så bitarna blir riktigt krispigt goda. I dagens stekta gröt hade jag även i ett rivet äpple och kanel när jag kokade gröten, det blev jättegott, TESTA!
Nu mot skolan :P
Förut åt jag alltid yoghurt till flingor och bär, men nu har jag kommit in i en riktig filperiod. Förut hatade jag fil, jag tyckte att det smakade surt och läskigt, men helt plötsligt har jag börjat gilla det.
Nyfiken som jag är fick jag tanken, vad är skillnaden mellan fil och yoghurt? Så jag googlade och hittade svaret på en hemsida där Fredrik Paulun (ni vet han som gör de här goda flingorna jag brukar äta fil med, han är dietist eller liknande) svarar på frågor:
Yoghurt eller fil?
Jag funderar på skillnaden mellan yoghurt och fil. Min kille säger alltid att yoghurt är så mycket bättre än fil för att yoghurt innehåller en massa bra bakterier och fil är bara äckligt. Jag blir inte riktigt klok på skillnaden mellan dem. Vad ska jag välja till frukost och mellanmål? Eller spelar det ingen roll?
Svar: Din kille har rätt i att yoghurt innehåller bra bakterier men även fil har dessa, fast i mindre mängd. Dessa mjölksyrabakterier har en lång rad vetenskapligt bevisade effekter som till exempel bättre immunförsvar, lugnare mage och mindre karies. Dessutom spekuleras det i om dessa även kan minska risken för allergier och inflammationer. Ät gärna fil, men ännu hellre yoghurt – och välj alltid den osötade. Vill du ha smak är det mycket smartare att smaksätta med färsk frukt eller tinade bär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|