Alla inlägg under augusti 2011
x Tabbouleh
x Sallad
x Varmrökt lax
x Körsbärstomater
x Citronklyftor till
Jag går i skolan så jag äter oftast maten som severas där, den är oftast inte den godaste eller bästa. Men man står ut och vi har ganska bra grönsaksbord i skolan så man får ta mycket av det. Men ibland tar jag med mig mat och mina kompisar också. Och med min frozzypack (läs om denna här http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/06/04/5517958-matlada-frozzypack/) håller sig maten kall och fräsch till lunch.
Idag iallafall har jag med mig en låda med rester från igår i glada färgers tecken (precis som jag vill att min mat ska vara). Supersmarrigt!!!
Man kan inget annat än älska denna goda tabbouleh som mamma gjorde igår till konfalunchen, som tur var gjorde hon alldelles för mycket så vi har en massa kvar som vi nu frysit in och bara kan ta fram när vi känner oss sugna på det :D
Idag har jag konfirmerats och efteråt bjöd vi in hela släkten på jättegod buffelunch:
Buffe bordet bestod av:
x Varmrökt lax
x Romsås
x Tabbouleh
x Hemmagjorda köttbullar
x Potatissallad
x Hemmbakt bröd (mitt favorit grova brödlimpa och ljusare frallor)
x Grön sallad
x Körsbärstomater
x Rädisor
x Keso
Tabbouleh som mamma gjort (supergott)
Potatisallad, rädisor, körsbärstomater, rädisor och varmrökt lax
Sen blev det självklart en hel del sötsaker efteråt också:
Kladdkaka med kokostäcke, vanlig kladdkaka, toscakaka och blåbär/limekaka
Enligt mig var laxen, tabboulehen, köttbullarna, keson, körsbärstomaterna höjdpunkterna i buffen, och efterrättsväg choklad/kokoskakan och blåbär/limekakan
Jag fick även en massa fina konfirmationspresenter, mest jättevackra smycken men även lite matsaker (och eftersom detta är en matblogg visar jag endast det): En bok med pajrecept, hälsokokboken och en prenumeration på en av mina favoritmattidningar nämligen LagaLätt
Recept på tabboulehen, choklad/kokoskakan och lime/blåbärkakan kommer upp i veckan så kika in här då :)
Fläskfile med tomat, mozzarella och basilika (4 personer)
600-800 g fläskfilebit (en hel korv)
250 körsbärstomater
125 g mozzarella
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt o peppar
potatis för fyra (alla äter olika mycket potatis)
olivolja
rosmarin (antingen färsk eller torkad)
salt
1. Sätt ugnen på 250 g.
2. Borsta potatis och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja och krydda med rosmarin och salt.
3. Ställ in i ugnen ca 20-25 min.
4. Putsa köttet från fett. Salta och peppra. Stek runt om i smör i en stekpanna. När köttet har fin färg tillför vatten som täcker upp till ca halva köttet i stekpannan. Låt sjuda ca 15 min. Vänd köttet ibland när det sjuder.
5. Halvera tomaterna. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
6. Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, tomater, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
7. Ställ in fläskfilen i ugnen så att osten smälter och ev. börjar få lite färg.
8. Servera med den ugnsrostade potatisen och sallad.
Ett recept jag tycker alla borde testa att göra någon gång!!!
x Finn Crisp med kokt ägg och örtsalt
x Naturell yoghurt med müsli, tärnat äpple, jordgubbar och extra pumpafrön
En snabblagad frukost idag, var uppe redan vid halv 8, en söndag!?! Idag är det nämligen stora konfirmationsdagen. Har repetition nu strax på morgonen, sen konfirmation i kyrkan och sen kommer hela släkten hit på eftermiddagen. Så det blir ingen bloggning idag. Men jag har fixat så att receptet från igår kväll kommer upp under dagen.
Njut av söndagen nu
x Ugnsrostad potatis med rosmarin
x Bladspenat sallad med gurka och parmesanost
x Fläskfile med smält mozzarella, ugnsvärmda cocktailtomater, färsk basilika och vitlök
Jag säger bara MUMS MUMS MUMS! Recept på denna fantastiska rätt kommer upp imorgon :D
Dagens eftermiddags mellis blev idag en köpt blåbär/banan smoothie eftersom jag var ute. Jag hoppas att ni har njutit av denna fina dag. Antagligen den sista med över 20 g och sol för i år. Själv har jag varit ute och sprungit och sen varit ute på stan med min bror och solat lite också. En väldigt lugn och skön dag. På seneftermiddagen/kvällen har jag stått i köket med resten av familjen och fixat inför konfirmationslunchen vi ska bjuda hela släkten på i imorgon. Och nu står middagen i ugnen. Blir något väldigt smarrigt ikväll, bild kommer upp senare.
Ha en fin kväll! Och tack för alla jättefina kommentarer jag har fått på sistone, jag blir verkligen ännu mer peppad att skriva på bloggen av dem!
Till frukost äter jag ofta gröt på en grund av antingen rågflingor eller fiberhavregryn och sen blandar jag i lite olika frön osv i kastrullen. Nu på morgonen gjorde jag en större mängd grötblandning så att jag slipper stå och blanda i olika saker i kastrullen varje gång jag gör gröt.
Min grötblandning bestod av:
3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl rågkross
1/4 dl kokosflingor
1/4 dl vetekli
Ingredienserna jag använde mig av
Dagens frukost bestod av:
x Min hemmagjorda grötblandning med 2 jordgubbar (hade endast 2 stackare kvar), hallon, skivad banan och mjölk
Gott!!!
Eftersom jag hade konfirmations rep sent på dagen/början av kvällen så blandade jag gladeligen ihop en smarrig matlåda till middag och hade med mig. Medan de flesta i gänget fick i sig några vita frallor, bullar och bananer glädje jag mig (och några andra som också hade med sig egen mat) av:
x Matvete kokt med curry och bulgur blandat i (rester hemma)
x Blandsallad
x Cocktailtomater
x Gurka
x Tonfisk
x Keso
x Linser
När jag blandar ihop matlådor är mitt motto nog "färgglatt" haha, eller jag tänker inte ens på det, jag gör det automatiskt på det sättet
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|