Direktlänk till inlägg 31 augusti 2011
Lite fakta om ägg:
Ett ägg, ger massor av vitaminer, såsom A, D, B2, B12 och folat och en hel del andra nyttigheter såsom protein och selen. I gulan finns fett, vitamin A, olika B-vitaminer, vitamin D, E och K, samt järn och jod. Vitan innehåller det mesta av äggets vitamin B2. Selen, magnesium, kalium och niacin finns både i vitan och i gulan.
Som ni kanske vet är ägg ett livsmedel fullt av nyttigheter. Som passar perfekt som kokt till frukost, mellanmål eller kanske i en sallad så att den blir lite "matigare".
Jag själv kokar ägg i omgångar och lägger i kylskåpet. För de håller sig fräscha där även som kokta i ganska många dagar. Själv tycker jag mest om hårdkokta och kokar alltid i 8 min, brukar bli alldelles lagom tycker jag.
Ägg är även perfekt att äta som proteinkälla efter träning. Varför inte ha med sig lite kokta ägg i träningsväskan? De klarar sig några timmar utan kylskåp och om de är kokta går de inte direkt sönder.
Ungefär hur många ägg om dagen äter ni?
Häromkvällen kokade jag en drös ägg som jag sedan lade i kylskåpet brevid smöret och där kan de ligga och sen är det bara att ta ut när jag känner för ägg till frukost, mellanmål eller en större måltid
Ägg med örtsalt är perfekt på mackan till frukost, de människor som klagar på att de inte hinner äta frukost kan egentligen inte säga så, om de bara har några färdigkokta ägg i kylskåpet så kan de faktiskt ägna sig 1 min att skala ägget och få i sig lite näring för resten av dagen
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|