Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011
Fläskfile med tomat, mozzarella och basilika (4 personer)
600-800 g fläskfilebit (en hel korv)
250 körsbärstomater
125 g mozzarella
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt o peppar
potatis för fyra (alla äter olika mycket potatis)
olivolja
rosmarin (antingen färsk eller torkad)
salt
1. Sätt ugnen på 250 g.
2. Borsta potatis och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja och krydda med rosmarin och salt.
3. Ställ in i ugnen ca 20-25 min.
4. Putsa köttet från fett. Salta och peppra. Stek runt om i smör i en stekpanna. När köttet har fin färg tillför vatten som täcker upp till ca halva köttet i stekpannan. Låt sjuda ca 15 min. Vänd köttet ibland när det sjuder.
5. Halvera tomaterna. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
6. Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, tomater, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
7. Ställ in fläskfilen i ugnen så att osten smälter och ev. börjar få lite färg.
8. Servera med den ugnsrostade potatisen och sallad.
Ett recept jag tycker alla borde testa att göra någon gång!!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|