Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011
Jag har knappast varit hemma och lagat mat i köket på hela sommaren så igår kväll var det jättekul att få göra det igen. Det blev sjukt gott.
Köttfärsgulasch med potatis (6 portioner)
1 gul lök
2-4 morötter (beroende på storlek)
600 g potatis
2 röda paprikor
500 g nötfärs
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
salt o peppar
1. Hacka löken. Skala morötterna och skär i bitar. Skär potatisarna och parikorna i tärningar.
2. Fräs alla grönsaker och köttfärsen i olja i en gryta.
3. Tillsätt vatten+buljong, krossade tomater och kryddor. Låt koka till potatisen och morötterna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
4. Servera med keso/gräddfil.
Jag fullkomligt älskar keso till köttfärs i alla dess former, rätten passar perfekt nu så här en kylig höstdag
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|