Sofies Wellness

Alla inlägg under juni 2011

Av Sofie - 25 juni 2011 10:38

 

x Egen lättblåbärsfil (blanda mosade blåbär+lättfil eller vanlig fil) med müsli

x Två skivor hembakat fullkornsbröd, ena med klassikern sallad, skinka och tomat/basilikakeso (blanda keso+hackade tomat+hackad basilika) och andra med sallad, skinka, citronkeso (blanda citronsaft+keso) och hackad dill


Hur har ni det dagen efter midsommar? Själv är det bra, dock så har jag konstigt nog världens träningsvärk i ryggen! Lite konstigt, men jag lånade dock min morbrors hantlar igår men körde högst 1 min lite olika övningar, men jag får nog skylla på det.


Idag blir det packning (ska vara borta i 5 veckor i sträck) och förhoppningsvis en löparrunda. Det är antagligen helt dött idag i parken där jag brukar springa, alla är ute på landet.


Ha en bra dag :)

Av Sofie - 24 juni 2011 12:02

  

  

Innan jag åker iväg på midsommarfirande till mina kusiner så vill jag önska alla en glad midsommar! Få inte dåligt samvete av den ev. tårtan du kommer äta, njut istället av varje tugga av den. Och om man vill njuta av en nyttigare midsommar, strunta i tårtan och grädden och njut av de underbart goda jordgubbarna!


Något som brukar stå på midsommarbordet är sillen, själv har jag alltid klassat det som äcklig vuxenmat. Men jag har lovat mig själv att idag i alla fall smaka på de olika sillsmakerna. Har ni några liknande midsommarlöften?


Så ha en fin midsommar nu och kom ihåg njut av maten och dansa lite extra kring midsommarstången! :D

Av Sofie - 24 juni 2011 10:05

 

x Hallonblandgrynsgröt med kokosflingor och solrosfrön i, med skivad banan, naturell yoghurt och hackade paranötter/valnötter


Mumsigt :)


Idag är det midsommar, kommer att firas med familjen och en massa jordgubbar. Jag älskar jordgubbar!!! Det blir väl inte någon uppdatering på topp idag men ändå hur många sitter inne och läser bloggar på midsommarafton? Det blir kanske något tidsinställt inlägg senare, annars hörs vi imorn!


 



Av Sofie - 23 juni 2011 19:39

 

x Tortilla bröd

x Köttfärs med tacokrydda

x Sallad

x Paprika

x Majs

x Gurka

x Ost

x Oliver


Idag åt vi taco hemma till middag. Så himlans gott! Mitt tips när man äter taco med tortillabröd är att bara ta ETT bröd och sen istället fylla det med en massa köttfärs och grönsaker. Jag tycker det är mycket godare (jag är inte så mycket för de där fabrikerade bröden som man köper i plastförpackningar med gas i) och dessutom blir det nyttigare. Jag är även en riktig köttfärsälskare som mer än gärna skulle kunna sitta och äta bara köttfärsås ur stekpannan utan något annat till. Men det är jag det.


Hur äter ni tacos?


 

Av Sofie - 23 juni 2011 16:00

 


Jag hittade en rolig bild på en blogg som jag tyckte var rolig. Jag går inte på nåt LCHF, så självklart tycker jag att kolhydrater behövs MEN i för mycket mängd blir det som cirkeln. För när man börjar bli hungrig då är det alltid kolhydraterna man blir sugen på vilket gör att man lätt frossar i det och man får förhöjt blodsocker osv enligt cirkeln.

Av Sofie - 23 juni 2011 12:30

  (på bilden har jag endast gjort för 2 personer)

 

Thaikyckling med wokade grönsaker (4 personer)

 

2 stora kycklingfileer

1 påse frysta thaigrönsaker

1-3 msk soya


1. Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Stek i olivolja så att de får fin färg på hög värme.

2. Stek några minuter och lägg i de frysta thaigrönsakerna. Häll på vad du tycker är lagom mycket soya.

3. Fortsätt steka men på lägre värme och låt kycklingbitarna och grönsakerna bli genomstekta.

4. Servera med t.ex ris och en sallad!


 

Av Sofie - 23 juni 2011 09:46

 

x Blåbärskesokaka med hallon, blåbär och chokladkesella (1 dl lättkesella+1/2 tsk kakao+1 krm vaniljpulver)


Idag testade jag på något nytt till frukost, nämligen kesokaka. Receptet var jätteenkelt att göra och gott.


Kesokaka (ca 1 pers, jag tyckte det blev lite mycket för 1 pers om man hade tillbehör till men det räckte ändå inte till 2 pers): Blanda ihop 2 ägg och 125 g keso (ett halvt paket) med lite salt. Lägg i en liten ugnsform och in i ugnen på 225 g i ca 15-20 min.

Jag smaksatte min med 1 dl blåbär men det går säkert bra med andra bär, eller om man vill göra det matigare och äta till lunch (perfekt lunch) kan man lägga i olika grönsaker och kryddor. Annars kan man nog även strunta att ha något i om man vill det, och kanske servera med en sallad.


  Innan ugnen


  Efter ugnen

 

  Mumsigt ;)

Av Sofie - 22 juni 2011 20:00

Efter en tidig morgon (för en som redan gått på sommarlov) följt med flera timmars jobb (av den roliga sorten dock) och sedan en stunds gående på stan (bärandes på en massa tunga väskor) med en av bästa kompisarna som fyller år idag, så var jag inte så pepp på träning när jag kom hem. Jag stod verkligen och velade i det sista om jag skulle gå eller inte. Jag vet att om jag struntar i träningen EN gång så gör det ingenting, men ofta om man börjar med det här att EN gång skippa träningen så blir det lätt en vane sak och något man ofta tänker och skyller på och det gör någonting. Men i alla fall med lite motivation från mamma och lite olika hälsobloggar så gick jag till slut. Och det ångrar jag verkligen inte, det var riktigt skönt att få ta ut sig och efteråt mådde jag på topp.


Mina bästa motivationstips när man bara inte känner för träning:

1. Gå in på olika hälso/träningsbloggar och få inspiration

2. Prata med en kompis/familjemedlem som du vet peppar dig

3. Tänk på känslan av hur duktig du kommer att känna dig efteråt

4. Se det som en tvättid, något man bestämt innan att man ska göra, det är inte alltid så kul, men helt enkelt något man måste göra

5. Hade du bestämt dig för att gå till gymmet men känner inte alls för det idag? Då kanske du kan ta en löptur eller testa på något nytt gruppass, då är det inte exakt vad du hade planerat men det är ändå träning


  Efter träningen kände jag mig mycket piggare och gladare med en banan i handen och en fin utsikt av underbara Stockholm!


När jag kom hem väntade denna goda middag som mamma lagat:

 

x Lövbiff i tomatsås med champinjoner bla

x Nudlar

x Keso

x Majskolv

x Blandsallad


Mumsigt!


 

Nu ska jag njuta av kvällen i mina myskläder i sängen och kolla på filmen "Into the Wild" och försöka att stolt njuta och tänka tillbaka på denna underbara dag.


För idag har jag varit på MITT första jobb och tjänat MINA första egna tusenlappar helt själv, jag har fått höra en massa komplimanger hur underbart både mitt hår och leende är och hur jättebra alla mina bilder blev (av en massa proffsiga människor inom foto och modebranschen), skrattat och haft jättekul med de jag jobbade med, jag har firat bästaste kompis (fast mer firande imorn), njutit av ett träningspass och insett att i helgen bär det av från Stockholm och att jag knappast kommer vara hemma förrän i mitten av augusti. Dagen sammanfattas helt enkelt så här med tre ord:

Underbar, egoboost och rolig!


Vissa dagar är helt enkelt så här underbara, andra är hemska. Man måste bara lära sig att hanskas med båda! Glöm aldrig det ;)

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards